12 Şubat 2010 Cuma

Tuliss // Moda - İstanbul Fashion Week'2010‏
















İstanbul moda haftası, Paris ve Milano moda haftasının arasına yerleşince 2 hafta üst üste moda bülteni biraz kaçınılmaz oldu. Bu yüzden kusura bakmayın :) Ya da gerek var mı kusura bakmayın dememe :) en sevdiğiniz bültenler arasında geliyor moda.
Bu sene 3-6 Şubat arası İFWnin ikincisi yapıldı. Mekan ise Santral İstanbuldu. Yine ilgi çok büyüktü, güzel şehrimizin moda haftasına. Ben 3 Şubatta açılış defilesi olan Gizia ve 6 Şubatta kapanış defilesi olan Hakan Yıldırım for Koton defilelerine çıktım.






Paris moda haftasında çıktığım Dilek Hanif defilesinden dönüp, ayağımın tozuyla direk Giziaya fittinge (kıyafet provasına) gittim. Üzerimdeki elbiseyi daha sonra defilede göreceksiniz. Yaz akşamları için seksi bir elbise. Ne dersiniz kızlar ? :))


Şubat saat 13:30da açılış defilesi Giziaya aitti. Gizianın bu sezon ki koleksiyonu futuristikti. Renkler, kesimler, hepsi futuristik izleri taşıyordu. Kıyafetlerde ışık şeritleri, ceket omuzlarında oldukça yüksek ve keskin vatkalar, derin sırt veya göğüs dekolteleri, dar paça pantolonlar... Bu gri takımı rahatlıkla Kışın bir davete giderken giyebilirsiniz. Takım elbiseye yeni bir bakış açısı. Işıklarını kapatıp kapatmamak ise size kalmış : )) Ama Gizia yı biliyorsunuz , hiçbir zaman seksiliğinden ödün vermez : ) Bu yüzden ben koleksiyona kendimce futuristik sexy diyorum : )))






Saç ve makyajımız da tabii ki futursitikti
Kaşlarımız fondöten ile tamamen kapatıldı. Gözlerimize ise siyah göz makyajı yapıldı. Dudaklarımız ise ten rengi kaldı.




Saçlarımız ise önce tepede at kuyruğu olarak bağlandı. Ardından ön tarafta toplandı.

Gelelim İFWnin kapanış defilesine. 6 Şubatta tıpkı geçen sene olduğu gibi yine Hakan Yıldırım/ Koton işbirliği vardı. Hakan, bu koleksiyon için 70'li yıllardan ilham almış. Koleksiyonun teması, anın gücünü ve gerçekliğini ortaya koyan 'Nowism' di. Desenli trikolar, belden bağlamalı gömlekler, koltuk altında taşınan portföy çantalar, tayyör takımlar ile Hakan aynı zamanda güçlü bir kadın portresi çizmişti. Kiremit, yeşil, bordo, hardal gibi Sonbaharın o muhteşem renklerini koleksiyonunda çok güzel kullanmıştı.

Makyajımız tıpkı koleksiyon gibi Sonbaharın renklerinden oluşuyordu. Göz kapaklarımıza kiremit tonlarında far, göz pınarlarımıza ise hafif bir ışıltı sürüldü. Dudaklarımızda ise bordo/mürdüm karışımı ruj vardı. Saçlarımızı yine birer sanat eseri gibi yaptı saç tasarımcılarımız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder