23 Ağustos 2010 Pazartesi

TAKINTILAR...

Sizinde benim gibi takıntılarınız varmı ???
Bazen hiç olmuyor ,bazende çoğalıyor bendeki takıntılar.
Temizlik takıntısı,eve ayakkabı ile bir adım bile girmeme takıntısı,
hergün banyo yapma takıntısı,köpek değdi pantolonuma hoppp at kirliye takıntısı..
Ama en çokda makyaj malzemesi takıntım var.
Makyaj malzemelerimi kimse ile paylaşmıyorum.
Mağazadan bir ürün alacaksam en temizini almaya çalışıyorum.Satıcı bayan ürünün sağlamlığını gösterecekken tamam tamam açmayın sağlam diyip açtırmıyorum.
Son kalan ürünü almıyorum çok ellenmiştir diye :):)
Sanırım geçen sene idi.Bir kozmetik dükkanından pudra almıştım.Sanırsam bana istediğimin dışında farklı bir numara vermişler.Kullandım mecburen.Bir dahaki kozmetik mağazası turunda çalışan bayana söyledik.Bayanda yanınızda ise gösterirmisiniz dedi.
Bende dışından bakacak diye saf saf çıkarttım.Kapağını açtı.Parmağıyla bastırıp rengine baktı.Tabi bende renk attı.Ablam biraz söylendi bayana.
hijjen hijjen diye ama ... Ben kalp kırmamak adına susuyorum.
Mağazadan çıkar çıkmaz yepyeni pudram çöpü boyladı :(:(
Başka başka... he dışardaki wc'lere girmemeye çalışıyorum.
Eğer girersem eve gidince ilk iş banyo yapmak oluyor.
Birde yeni türeyen bir takıntım var.Makyaj yapmadıysam dışardaki tuvaletlerde giriyimde bir makyaj yapayım falan olmuyor artık.
Çantamdan çıkartmıyorumki bir yere değerde kirlenir diye ...
Mağazadan aldığım kıyafetleri eve gider hemen atarım makineye..
Yıkanır temizlenir ütülenir anca öyle giyebilirim.
Market alışverişi sonrasında poşetleri yere koymam dışardaki ev kirlenmesin diye :):):
Sizdede varmı böyle takıntılar?????

26 yorum:

  1. Neyseki yalnız değilmişim. Aynı durumlar bende de var. Geçenlerde bende pudra alacaktım. Aynı pudrayı daha uygun fiyata alacağımı düşündüğüm dükkanlar var onlara uğrayayım iki tane alırım dedim.Dükkana girdim. Kıza kullandığım marka ve numarayı söyledim, Kız pudrayı buldu. Aynen dediğin gibi açtı, gerek yok zaten sürekli kullandığım renk derken- ( zaten pudranın üzreine el sürülmüş daha önce, fark edilmeyecek gibi de değildi) Kızda belkide öncekini anlamayayım diye yaptı bilemiyorum- şöyle dört parmağını güzelce içinde gezdiriverdi ve tamam dedi ne tamam anlamadım. Tabiki almadım valla senin gibi sabır göstermedim artık insanı iyice sömürme moduna giriyorlar, ellenmiş şeyi ben neden kullanayımki dimi ama neden düşünemezler anlayamıyorum. Aynen bende makyaj malzemelerimi paylaşamam. Bi de makyaj malzemesi satan mağazalarda makyaj yapılır ya orada makyaj yaptıranlarıda hiç anlayamam herkezin kullandığı şeyleri kullanıyorlar. Ben kuaförde sadece gelin makyajımı yaptırdım sırf bu yüzden hep kendim yaparım makyajımı.
    Aldığım hiç bir şeyi yıkamadan giyemem vs Bende çoook takıntılı biriyim.

    YanıtlaSil
  2. AtolyeKedi;canım benim ya onları bende anlamam milletin kullandığı fırçayı falan hele ruj ??
    birde şey diyorlar ya pudrayı alın e zaten eve gidince kullanınca öyle olacak zaten ??çıldırıyorum

    YanıtlaSil
  3. bende de her gün 2 kere duş alma takıntısı var.sabah zaten alıyorum duş.bide eve gelince alıyorum dışarısının pisi gitsin diye.Annem de marketten aldığı seyleri (konserve kutuları vs) çamasır sulu bezle siler de öyle buz dolabına koyar. Aslında bu kadar titizlenmemek lazım.Çünkü insan bi süre sonra kafayı yiyoo:) Ama şahsen benim elinde değil şu duş meselesi

    YanıtlaSil
  4. hellianthusannus; canım bendede var ama diyorlarki bir kere yıkanma üzerine git banyo yapma geçer diyorlar :(

    YanıtlaSil
  5. ben sinir hastası olduğumu sanıyordum:) oh be! iyi ki okumuşumm:)

    4 sene yurtta yaşadım, allık fırçamı, kremimi, allığımı kimseyle ama kimseyle kullanmadım. pantolonumu, sütyenimi bile veririm, ama asla cildime değen şey benden başkasının eline ve yüzüne değmemeli! allık fırçamı protexle ve mac brush celanser'la yılmadan yıkarıım:) ellerim temiz olmadan ilaç içmem, makyaj yapmam, saçımda ürün varsa o elle yüzümü ellemem sivilce olur diye, etrafta toz toprak rüzgar varsa dudak parlatıcıma yapılır diye ağzımı kapatırım, başkaa... çantamı yere koymam. insanlar kafayı yemiş, o kadar pisler ki şaşırıyorum!

    YanıtlaSil
  6. ben hayat boyu sivilce ve pürüz sorunu yaşamadım, gözeneklerim ve cilt tonum da gayet dengeli ve pürüzsüz; bu nedenle hayatımda ilk defa 27 yaşımda cildime nazar değip sivilcelerle ve geçmeyen! izlerle dolunca soluğu kimyasal peelingte aldım. keşke daha sakin olsaymışım! izmirin güya en iyi yeri ama kadın pis! kadın, peeling ürününün fırçasını temizlemeden kullandı yüzüme.

    ben artık bozuyorum insanları, baya baya bozuyorum! kim oluyor da ürünüme elini daldırıyor, kim oluyor da pis ürünü cildimde deniyor?

    marketlerde tozlu olduğu için ürünleri hep ortalardan aldığımı, en üsttekileri hiç ellemediğimi herhalde söylememe gerek yok:)

    bilgisayar elledikten sonra ve otobüse, taksiye bindikten sonra ellerimi eve girince yıkamaya sabredemem ve illa kolonylı mendille silerim.

    giydiğim pantolonu yıkamayacaksam, bir sonraki giyişe kadar asla dolaba asmam, diğe temizlerimi kirletir diye. dilsiz uşak derler ya, ona asarım!

    size bişi diyim mi, mikroplara en açık biziz ama.. en korumalı ve en hijyenik insanlar, en narin yapılı ve bağışıklık sistemi güçsüz olanlar!

    YanıtlaSil
  7. slm canım benim de senin gibi takıntılarım var.mesala aklıma gelen bir kaç taneyi sayayım;yeni aldığım kıyafetleri kesinlikle yıkamadan giymem,marketten pazardan gelen torbaları tezgahta boşaltır sonra tezgahı iyice yıkarım,yemek yaparken tencerenin kapağını tezgaha kesinlikle ters bırakırım,çevremde arkadaşlarım tencerenin üstünden aldıkları gibi tezgaha koyar deli olurum,buharıyla tezgah yapış yapış olur tezgahı tekrar silmek için uğraşırım sinir olurum.

    YanıtlaSil
  8. kendimi tarif etsem ancak bu kadar olurdu, bende de var aynı durum acaba obsesiflik başlangıcı mı bu diye düşünmeden edemiyorum:S

    YanıtlaSil
  9. seda; canım benim bende çantamı hiçyere koymam.koyamam.marketlerde bende en arkadaki ürünleri alırım. o pantolonu asla dolabıma kaldırmam kapının arkasına asarım. önemsiz bir günde onu giyerim ve hemen eve gelinc banyo yaparım.

    Kibele;canım bende tezgaha koyarım poşetleri yere koymam.tezgahıda iyice yıkarım :)

    stuğçe; bu takıntılarıma isim koymamaya çalışıyorum canım. yoksa gözümde daha çok büyüyor

    bence pasaklı yada düzensiz relax olanlar daha mutlu yaşıyorlar bize göre. her defasında salla boşver diyorum ama olmuyor:(

    YanıtlaSil
  10. evin önünde ayakkabılığ çantasını koymuyor da yere koyuyor benim bir arkadaşım. ayakkabısını bağlayana kadar o çanta orda duruyor. iğrenç!

    YanıtlaSil
  11. seda; haydaaaaaaaaaaaaaaaa.o çanta sonra evde her yere değiyor

    YanıtlaSil
  12. beni anlayabilecek birilerini buldum sonunda:) bende çok takıntılıyımdır, hangisini söylesem:)) laptop, kumanda, anahtar gibi şeylere dokununca elimi hemen yıkarım, mesela yemek yerken tv izlemem çünkü kanal değiştirince elimi yıkamak zorundayım.kitap okurken bile o kitaba kimler dokunmuştur diye düşünürüm, bana göre biri titiz değilse, yaptığı hiçbişeyi yemem, evimize falan geldiyse diken üstünde dururum, hatta gözlemlerim:))) nasıl özeniyorum hiçbişeyi takmayan insanlara:(

    YanıtlaSil
  13. pembe ajandanın sahibesi;yapma canım benim bu kadar.bende dışardan içeri kiren takıntı vardır.
    birde eşimle ben yaşıyorum sadece evde.o bendende temiz o yüzden eşyalara dokunabilirim. sadece dışardan gelen kire hastayım.

    YanıtlaSil
  14. yalniz olmadigima sevindim.
    kayinvalidem mutfak tezgahinda kullandigi bez ile yere dusen damlalari falan siliyor!! yurtdisinda yasiyorum eve ayakkabi ile giriyorlar
    :( misafir gelsin istemiyorum o yuzden.gelenler gidince heryeri dezenfekte ediyorum. sortla veya mini etekle disari ciktigimda ise ayri bi rahatsizlik duyarim.oturdugum yerlere bacaklarim degiyor diye.
    eve gelince mutlaka bende banyo yaparim.umumi tuvalet fobim var! ama eskiden boyle degildim.

    YanıtlaSil
  15. inanamiyorum yaaa, tipa tip beni anlatmissin sen :

    YanıtlaSil
  16. Aman Allah'ım blog arkadaşlarım birer psikopatmış :)seviyorum sizi vallahi:) bende titizlik hastalık boyutlarında değil ama sanırım bende daha tehlikeli takıntılar var mesela paketten sigara alacağım o değil de şunu alırsam işlerim daha yolunda gider,yok ütülediğim tişörtü 2.kata değil de şu kata koyarsam çok daha iyi bir gün olacak,yok efendime söyleyeyim,oraya basmayacaktım bastığım için birşeyler ters gidecek gibisinden tamamen manic depresif obsesif ortaya karışık birşeyim sanırsam :)

    YanıtlaSil
  17. hah komiksin annem sen, olmaz mı duşta kıl varsa yada yerde böğürürüm sorma, sağ ayakla çıkarım ımm başka başka her sabah su içerim, gözlüksüz evden çıkmam falan filan

    YanıtlaSil
  18. canım keşke herkesin böyle yararlı takıntıları olsa,bence de kozmetik kişisel bakım ürünlerini sadece o kişi kullanmalı,ben maskara ve göz kaleminde aşırı dikkat ediyorum mesela göz sonuçta,çok hassas
    insanı engelleyecek boyutlarda olmadan böyle takıntılar zarar değil,fayda sağlıyor insana :)

    YanıtlaSil
  19. Güzel bi Post, benim hicbir takintim yoktur, acikcasi olmamasindan cok memnunum, aslinda takintiya dönüstürmeye calistigim bi cok sey var, mesela haftada belli saatlerde spora gitmek gibi... Ve istedikleri önceden programlanip yapamayinca mutsuz bi insan oluveriyorum, o yüzden zamanla iyi huylu takintilar edinmek tek istegim :D

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. adsız 1:şort olayı malesef bendede var canım

    adsız 2: sendemi bizdensin canım:(

    makyajlı kız: seninkilerde enteresanmış
    ama bendede öyle başlamıştı sanırsam o yüzden dikkatli ol canım takılma öyle şeylere (diyenede bak )

    stil direktörü:aa sağ ayak olayı aynen canım.
    bendede var :)

    pretflowery:sana katılıyorum canım kozmetik en önemlisi.en dikkat edilmesi konu bana göre.
    ama ne yalan diyim sallamamak takılmamak isterdim

    kartopu:takıntının olmamasına çok sevindim.spor olayı bence takıntı değil düzen olayı canım

    YanıtlaSil
  22. benim de var bu tarz titizliklerim saymaya başlıyorum
    diş fırçasını evde dahi olsa kendi kutusunda muhafaza ederim, hiç bir zaman fırçalığa koymam
    ayakkabılarımın birbirine değmemesi için hepsini kendi kutusunda saklarım
    dolabımın açtığımda güzel kokması çok hoşuma gider her zaman dolap kokusu bulundururum

    YanıtlaSil
  23. ya o bişey değdi giysimi at kirliye takıntısı bende de acayip var :)))) çok fena bişey sırf bu yüzden dolabımın yarısını kirliye gönderiyorum bazen :D

    YanıtlaSil
  24. Ben bu titizlikle ilgili yorumları okuyunca kendimi çok rahat ve gevşek hissettim..(Pis demeyelim (: Halbu ki böyle değildim ben neden böyle hissettim ki şimdi? :P Bende de daha farklı takıntılar var;1-Arabaların plakalarını dikkatle okuyup kelime türetmek,hatta kelime bulamazsam saçmalamak..2-Merdiven çıkarken basamaklarını saymak..3-Yolda ki çizgilere basmamaya çalışmak ya da (kaldırımda ki) kareleri saymak..4-Sağ elim ıslanmışsa bir şekilde,mutlaka sol elimin de ıslanmış olması gerekir (: Makyajlı kız arkadaşımın ki gibi,yok "onu bu çekmeceye koyarsam bugün kötü geçecek" gibi manic depresif durumlar falan...Çok fazla makyaj yapmadığım için bu yönden rahatım sanırım (: Ayy nasıl bir konu bulmuşsun Şıkellacımm hepimiz piskopat çıkacaz :D Ama iyi oldu ben çookk rahatladım ;)

    YanıtlaSil
  25. Off canım benimde takıntılarımda var ojesiz asla gezmem,duşa terliksiz girmem hımm başkasının evinde çorapsız gezmem sanırım takıntılarımın çoğu ayakla ilgili:)İii iii hepimizin türlü türlü takıntısı varmış bi grup kuralım biz bari:)

    YanıtlaSil